>
English Language

Άνδρος Ελλάδα - Ταξιδιωτικός Οδηγός
Ξενοδοχεια στην Ανδρο - Διακοπές στην Ανδρο

Διακοπές στην Άνδρο


Η Άνδρος είναι  ένα από τα  ομορφότερα νησιά της Ελλάδος, ίσως το πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων και το βορειότερο του συμπλέγματος.  Η πυκνή βλάστηση από πολύχρωμα δένδρα και λουλούδια, οι κατάφορες κοιλάδες και οι πηγές με τα κρυστάλλινα νερά προσδίδουν στην Άνδρο μια ιδιαίτερη γοητεία και ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό.

Από τα παλιά χρόνια η Άνδρος  παρουσίασε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία  καθώς ήταν γνωστή ως το «νησί των εφοπλιστών». Κατά την περιήγησή σας στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, μπορείτε να θαυμάσετε τα περιποιημένα αρχοντικά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, χαρακτηριστικό δείγμα της αριστοκρατικής κοινωνίας που έζησε στην Άνδρο.

Στην Άνδρο υπάρχουν πολλά παραδοσιακά χωριά και σημαντικά αξιοθέατα για να επισκεφθείτε, όπως το κοσμοπολίτικο θέρετρο Μπατσί και το ορεινό χωριό Απρόβατο απ’όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία μοναδική πανοραμική θέα σε όλο το νησί και στο πέλαγος.

Προτείνουμε, επίσης να επισκεφθείτε  τη σπηλιά του Αλαντίνου με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και να περιηγηθείτε στο παλιό τμήμα της Χώρας, τη Μεσαιωνική Πόλη, όπου τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και η κεντρική πλατεία δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο τοπίο της πρωτεύουσας της Ανδρου.

Στο ανατολικό μέρος του νησιού, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από τη Χώρα θα συναντήσετε το χωριό Αποίκια όπου βρίσκεται η πηγή Σάριζα που είναι γνωστή για το μεταλλικό νερό της και τις ιαματικές του ιδιότητες.

Η Χώρα, εκτός από φυσική ομορφιά και παραδοσιακό στυλ, διαθέτει πολλά αξιόλογα μνημεία όπως το Βενετσιάνικο Κάστρο του 13ου αιώνα, ερείπια του οποίου έχουν διασωθεί σήμερα, το περίφημο μπρούτζινο άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, αφιερωμένο σε όλους αυτούς που χάθηκαν στη θάλασσα καθώς και πολλά μνουσεία και βυζαντινά μοναστήρια από τα οποία ξεχωρίζουν η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Αποίκια.

Άλλες γραφικές περιοχές της Άνδρου είναι το μικρό παραδοσιακό χωριουδάκι Αϊδόνια με τις πάμπολες πηγές του που συνθέτουν μία ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Επίσης, το χωριό Μένιτες, κρυμένο μέσα στα πλατάνια και τα κυπαρίσσια και με  μαρμάρινες πηγές  που το κελάρισμά τους  ακούγεται όλο το χρόνο, είναι ένας  πολύ δημοφιλής προορισμός  όπου  μπορεί να ξεκουραστεί ο κάθε περαστικός.

Στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση 22 χλμ. από τη Χώρα βρίσκεται ο Ορμος Κορθίου με πανέμορφα εντυπωσιακά αρχοντικά και μία μοναδική συλλογή από κάτασπρους περιστερώνες που προσδίδουν στην περιοχή μια ιδιαίτερη γραφικότητα.

Το κεντρικό λιμάνι της Άνδρου είναι το Γαύριο, ένας από τους κυριότερους τουριστικούς οικισμούς που  απέχει 30 χλμ. από τη Χώρα και περίπου 9 χλμ. από το Μπατσί και το πρώτο χωριό που αντικρύζει ο επισκέπτης φθάνοντας στο νησί.

Για κολύμπι μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στις ατέλειωτες παραλίες του νησιού όπως είναι η Κολώνα, το Στιβάρι, η Αγία Μαρίνα, το Νημπορειό, το Πήδημα της Γριάς, η Βλυχάδα, το Παραπόρτι και πολλές άλλες.

Η Άνδρος διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή με μεγάλη ποικιλία σύγχρονων καταλυμάτων για άνετη διαμονή καθώς και  πολλά εστιατόρια και καφετέριες όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να γευτείτε κάθε είδους παραδοσιακή νοστιμιά.

Αναζήτηση Ξενοδοχείων

Ημερομηνία Check In

Ημερομηνία Check Out